Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis recunoaște că tocmai a avut o înțelegere SECRETĂ: 'Aceste informaţii nu sunt destinate publicului general' - VIDEO

www.libertatea.ro
Iohannis bicicletă Calea Victoriei

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, joi, speranţa că Aerostar Bacău, compania românească profilată pe producţia şi mentenanţa de avioane, va încheia contracte în domeniul militar şi cu statul român.

El a declarat, la finalul unei vizite la Bacău, că Aerostar reprezintă "una din întreprinderile fanion ale României", fiind nu doar un lider naţional în domeniul naţional, ci şi unul regional în domeniul producţiei şi întreţinerii avioanelor.

Citește și: Atenție! O nouă înșelătorie vă poate aduce o factură uriașă- Cui nu trebuie să îi răspundeți la telefon

"Impresia mea generală este una foarte bună despre Aerostar şi mi-am exprimat acum, în întâlnirea cu conducerea, convingerea că Aerostar are un viitor foarte bun şi, de asemenea, m-am exprimat în sensul că mi-aş dori ca Aerostar să câştige contracte în continuare şi în domeniul militar şi pentru România, atât în zona de producţie, cât şi în zona de mentenanţă", a afirmat Iohannis.

El a recunoscut că a discutat cu conducerea companiei băcăuane despre posibilitatea ca Aerostar să asigure mentenanţa pentru avioanele militare F16, însă a subliniat că aceste informaţii "nu sunt destinate publicului general".

Citește și: Proiect de lege revoluţionar: Ce perioade ar putea fi incluse în stagiul de cotizare la pensie

Iohannis a vizitat secţia de producere trenuri de aterizare şi sisteme hidraulice, dar şi secţia de producere de aerostructuri şi sisteme de aviaţie din cadrul Aerostar.

Compania băcăuană a avut în ultimii ani contracte de reparaţii şi mentenanţă a aeronavelor militare cu state cum ar fi Mozambic, India, Bangladesh, Thailanda, Egipt, însă are colaborări pe producţia de piese, precum şi pentru servicii aeronautice şi cu companii cum ar fi EADS sau Fokker. În trecut, Aerostar a participat şi la contractul de modernizare a mai multe zeci de MIG-uri 21 din dotarea Armatei Române, derulat de o companie israeliană.

Citește și: Imagini FABULOASE: Simona Halep a uimit pe toată lumea – aşa nu ai mai văzut-o niciodată .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.