Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis REFUZĂ să atace Guvernul și coaliția PSD ALDE, din Parlamentul European: este o dezbatere politică / VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a explicat, în Parlamentul European, că există o dezbatere politică vie în România și a ținut să dea asigurări că va rămâne un adversar al celor care vor să regreseze în lupta împotriva corupției.

"În acești aproape 30 de ani, România s-a schimbat profund. Suntem o țară din estul Europei care crede în democrația de tip european. România este o țară cu economie în creștere, o țară care reprezintă un pol de stabilitate în regiunea geografică în care ne găsim, o țară care aspiră la statutul în domenii pe care le-am menționat. Noi, românii, am înțeles demult că nu putem să rămânem receptori de securitate, ci să ne asumăm un rol mult mai greu, de furnizor de securitate. România este un stat de drept, este un stat democratic. În România există o dezbatere politică și în România este ceea ce am denumit o democrație vie", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că punctele atinse de europarlamnetarii care au luat cuvântul fac referire la o problemă internă.

"Nu vreau să intru în detalii ale dezbaterii interne din România, dar vă asigur că eu sunt hotărât să rămân implicat pentru a garanta românilor păstrarea valorilor democratice, a regulilor unui stat de drept și continuarea unei lupte foarte dure grele, dar drepte, a luptei împotriva corupției. În Europa avem mai multe probleme. Conexiunea între cetățean și politician, aceasta e una slabă de multe ori. (...) În România, cetățenii au spus clar ce vor, iar eu, care am fost ales, am înțeles că ei doresc să continui acest mesaj cu care am început pentru o România democratică, europeană, integrată profund în UE, care păstrează intact satul de drept și care luptă cu rezultate notabile împotriva corpuției. Că există controverse, dar ce democrație parlamentară ar fi aceea fără controverse ? Din acestă luptă va câștiga România europeană, democratică", a mai spus Iohannis.

Mai mulți parlamentari europeni care au luat cuvântul anterior președintelui au făcut referire la statul de drept, modificările legilor justiției și protestele de la București.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.