Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis revine puternic cu legile justiției: PSD a îngenuncheat justiția! Trebuie să oprim asaltul/ VIDEO

Klaus Iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis repune pe tapet subiectul legilor justiției și anunță că Executivul va veni cu măsuri reparatorii, care vor fi votate de noua majoritate parlamentară, rezultată în urma alegerilor.

”Am avut astăzi o întâlnire de lucru cu premierul Ludovic Orban și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pentru a discuta pe marginea proiectelor reperatorii elaborate de Guvern și menite să corecteze legile justiției. Am insistat de acum câteva luni pentru a se lucra la Ministerul Justiției în vederea reparării acelor prevederi care s-au dovedit toxice. În ultimii ani ani s-a vorbit mult despre justiție, intervențiile brutale și intempestive ale PSD au fost extrem de criticate. Modificările PSD nu au reușit să înlăture orice risc de intervenție politică asupra justiției. Efectul a fost un asalt PSD-ist asupra justiției. Cu toții știm care a fost reacția societății civile și a organismelor internaționale. Printr-un efort comun președinte, societate civilă, Parlament s-a împiedicat îngenuncherea justiției.

Aceste lucruri nu sunt însă suficiente. România are multe restanțe, printre care recomandările MCV, GRECO, Comisia de la Veneția, iar aceste prevederi trebuie corectate de o majoritate parlamentară de bună credință. Va fi nevoie de o altă majoritate democratică și legitimă rezultată în urma alegerilor parlamentare, care să repună legile justiției pe calea corectă. Această contra-reformă din ultimii ani a afectat procesul de justiție.

O justiție corectă și egalitatea în fața legii sunt pionii esențiali ai statului de drept. Românii au dovedit că sunt atașați valorilor statului de drept, în repetate rânduri. Întâlnirea de astăzi îmi reconfirmă hotărârea Guvernului de a face tot ceea ce depinde de el pentru ca justiția să funcționeze corect.

Pentru a face o reformă corectă și aceste deziderate nu pot fi susținute doar de un partid politic și doar pe durata unui singur ciclu electoral. Despre asta vor fi și alegerile parlamentare. Un prim pas a fost făcut la alegerile locale, dar trebuie să continuăm acest proces la alegerile parlamentare.”, a spus Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.