Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu cele mai mari firme din SUA ce vor să investească în România / VIDEO

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri,  la New York – Statele Unite ale Americii, o întrevedere cu reprezentanţii unor companii multinaţionale americane prezente sau care doresc să investească în România, printre care: MetLife, Johnson & Johnson, Chevron, ExxonMobil, Cargill, Timken Warburg Pincus ş.a. Companiile care au participat la acest eveniment vor putea aduce în România mai multe investiții directe, care să contribuie la transferul de tehnologie și să creeze mai multe locuri de muncă.

Citește și: PREMIERĂ în cariera lui Klaus Iohannis / FOTO

Tematica discuţiilor s-a axat pe valorificarea potenţialului real al cooperării economice dintre România şi Statele Unite ale Americii, investițiile americane ca instrument de modernizare economică, independenţa energetică şi rolul ei ca vector esențial al competitivității economice a României, precum şi Cadrul de cooperare ca element important al Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP).

Citește și: Probleme pentru soția lui Gigi Becali: Soția sa, Luminița Becali, a fost trimisă în judecată

Președintele Klaus Iohannis a reiterat prioritatea României de a atrage investiții străine, unul dintre obiectivele principale ale țării noastre fiind eliminarea constrângerilor care afectează libertatea economică și reprezintă impedimente pentru investitori. În acest sens, Președintele României a subliniat necesitatea implementării unui ghid de bune practici, având la bază prevederi din legislația americană privind combaterea actelor de corupție din societatea economică.

Citește și: Nici măcar Traian Băsescu n-a spus asta despre Victor Ponta: Stelian Tănase e DEZLĂNȚUIT

Întrevederea de astăzi a fost organizată de American-Romanian Business Council, o organizație non-profit care promovează relațiile comerciale dintre Statele Unite ale Americii și România.

Citește și: UNIC în lume! Cum își plătește Florentin Pandele antrenorul de la FC Voluntari: I-a dat loc de veci

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.