Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis se întâlneşte cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti

Iohannis adulatio

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, marţi, la Palatul Cotroceni, cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România va avea loc la ora 12,00, potrivit agendei şefului statului.

Anul trecut, la reuniunea cu ambasadorii străini acreditaţi la Bucureşti, preşedintele Iohannis afirma că politica externă a României va rămâne pe aceleaşi coordonate esenţiale, în condiţiile în care ţara noastră trebuie să-şi menţină poziţia regională de pilon de stabilitate şi predictibilitate.

Iohannis spunea şi că pilonii fundamentali ai politicii externe a României rămân aprofundarea Parteneriatului cu Statele Unite ale Americii şi consolidarea UE şi a NATO, anunță Agerpres.

El susţinea, tot în 2017, că în România trebuie continuată întărirea statului de drept şi menţinută stabilitatea economică şi că în acest sens Guvernul are o "responsabilitate deosebită".

Şeful statului afirma şi că România trebuie să dezvolte în continuare parteneriatele şi relaţiile bilaterale europene cu caracter strategic, trebuie pus accentul pe dimensiunea economică în relaţiile cu statele din Asia Centrală şi Orientul Mijlociu, iar relaţiile cu ţările din Asia, America Latină şi Africa trebuie promovate mult mai activ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.