Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis sfidează CCR: Propunerea de prim-ministru încalcă decizia de luni

iohannis ccr

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîțu premier. Decizia preşedintelui riscă să cadă sub incidenţa deciziei de luni a Curţii Constituţionale, care a stabilit că nominalizarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru a generat un conflict juridic de natură constituţională cu Parlamentul.

"Curtea a constatat, în esență, în acord cu Decizia CCR nr.80/2014, că desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorități parlamentare în vederea formării unui nou Guvern", se arată în comunicatul CCR de luni.

Decizia CCR se bate cap în cap cu istoricul recent al ministrului interimar al Finanţelor. Florin Cîţu este printre miniştrii avizaţi negativ de comisiile de specialitate din Parlament atât la prima numire, cât şi la audierile miniştrilor propuşi în cabinetul Orban II.

Mai mult, Senatul a adoptat pe 9 decembrie 2019 o moţiune simplă împotriva ministrului Cîţu, fapt care întăreşte ideea că acesta nu poate forma o majoritate în Parlament, deci desemnarea sa încalcă decizia CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.