Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis și-a numit un nou consilier prezidențial: Bogdan Aurescu pleacă de la Cotroceni

klaus iohannis semneaza decrete

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care l-a numit în funcția de consilier prezidențial pentru politică externă pe George Bologan. Această numire vine în contextul în care Bogdan Aurescu demisionează din funcția de consilier prezidențial pentru a depune jurământul în calitate de judecător la Curtea Europeană de Justiție de la Haga.

Bogdan Aurescu va depune, pe 6 februarie, jurământul pentru funcția de judecător la Curtea Internațională de Justiție (CIJ), din Haga. Astfel, a fost eliberat la cerere, din funcția de consilier prezidențial pentru politică externă.

Cine este George Bologan, noul consilier al lui Iohannis

Cu o bogată carieră în diplomație, George Bologan a parcurs toate etapele profesionale, de la atașat până la cea de reprezentant al României cu gradul diplomatic de ambasador. A fost ambasador al României în Italia din 2016, iar din 2022 ambasador ambasador al României în Spania.

Ca ambasador în Italia, a organizat prima vizită de stat după 46 de ani în anul aniversării a unui veac de unitate națională (2018), consolidând relațiile bilaterale și creând o punte solidă între cele două țări.

Ca ambasador în Spania, a promovat relațiile economice și comerciale dintre cele două țări, consolidând parteneriatele și facilitând schimbul de experiență în diverse domenii. A organizat prima ședință comună a celor două Guverne din istoria celor două țări, în cadrul căreia partea spaniolă a făcut anunțul deschiderii pentru semnare a unui Acord privind dubla cetățenie, lucru deosebit de important pentru conservarea aspectului identitar pentru românii care doreau și cetățenia spaniolă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.