Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş, măsuri drastice după scandalul dezinfectanților diluați

ciolos iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au stabilit vineri că este nevoie să se modifice rapid legislaţia achiziţiilor publice în domeniul sanitar şi au convenit asupra adoptării unui nou set de norme de control şi testare a dezinfectanţilor şi a condiţiilor din spitale.

"Pentru ca incoerenţa şi absenţa unor proceduri clare să nu mai conducă la situaţii de genul celei existente în acest moment, cei doi oficiali au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control şi testare a dezinfectanţilor şi a condiţiilor de sanitaţie în spitale. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au stabilit că este rapid nevoie de modificarea legislaţiei achiziţiilor publice în domeniul sanitar, pentru a asigura un mai bun control al calităţii produselor achiziţionate în spitalele publice din România. Standardizarea achiziţiilor va conduce la dotarea unităţilor sanitare cu materiale conforme care nu pun în pericol viaţa oamenilor", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Citește și: Cele mai populare nume în Europa: Cum figurează România / FOTO

Potrivit sursei citate, şeful statului se află în permanentă legătură cu premierul pentru a evalua criza din sistemul sanitar, deciziile care se iau pentru a rezolva situaţiile de urgenţă, precum şi planul de măsuri care trebuie aplicat în vederea gestionării pe termen mediu şi lung a problemelor din Sănătate.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au avut vineri o întâlnire de lucru pe tema situaţiei din sănătate şi pregătirea Summitului NATO de la Varşovia, din luna iulie.

Citește și: Sfântul Gheorghe a fost interzis într-o țară importantă

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au discutat vineri principalele obiective pe care România trebuie să le urmărească în pregătirea Summitului NATO de la Varşovia, care va avea loc în iulie, precum şi demersurile necesare pentru atingerea acestora, mandatul ţării noastre la această reuniune urmând să fie aprobat de CSAT.

"Discuţiile de astăzi au loc inclusiv în contextul întrevederilor de substanţă avute în ultima perioadă cu înalţi oficiali SUA şi NATO. Mandatul pe care România îl va susţine la Varşovia va fi supus validării în cadrul viitoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Citește și: Marele SECRET s-a aflat: Ce se află în interiorul unei piramide / VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au avut vineri o întâlnire de lucru pe tema situaţiei din sănătate şi pregătirea Summitului NATO de la Varşovia, din luna iulie. La întâlnire au mai participat ministrul Apărării, Mihnea Motoc, ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, şi consilierii prezidenţiali Ion Oprişor şi Bogdan Aurescu.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.