Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Klaus Iohannis, surprins în vizită la peștera Sf. Andrei

Antena 3
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a fost surprins, miercuri, la o discuție cu fețele bisericești de la Peștera Sfântului Andrei. Șeful statului este însoțit de soția acestuia, Carmen Iohannis, conform imaginilor difuzate de Antena 3.

De confesiune evanghelic-luterană, Klaus Iohannis a participat duminica trecută, alături de soția sa, la Slujba Paștelui Catolic care a avut loc la biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime" din Sibiu.

Tradiţia şi folclorul românesc amintesc despre prezenţa Sfântului Apostol Andrei în părţile Dobrogei, unde apostolul şi însoţitorii săi şi-au găsit loc de odihnă într-o peşteră.

În anul 1943, episcopul Chesarie Păunescu al Dunării de Jos a sfinţit acest aşezământ cu numele de "Peştera Sfântului Apostol Andrei". În prezent în acest loc a fost ridicat un complex monahal, "Mănăstirea Sfântului Apostol Andrei".

Sfântul Apostol Andrei a fost proclamat Ocrotitorul României în anul 1997. El a avut un sfârşit de mucenic, fiind răstignit cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, căreia i s-a spus mai pe urmă "Crucea Sfântului Andrei".

Frate al Sfântului Apostol Petru, Sfântul Apostol Andrei, apostolul românilor, a mers în misiunea de creștinare în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, în ţinuturile din jurul Mării Negre, până la Dunăre şi Sciţia (Dobrogea) şi până în Crimeea.

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.