Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis îl taxează pe Nelu Tătaru şi dă vina pe PSD: 'O afirmaţie un pic nerumegată. Nu toţi suntem de vină'/ VIDEO

Guvernul Romaniei
Nelu Tataru

Preşedintele Klaus Iohannis a calificat marţi drept ”un pic nerumegată” afirmaţia ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru privind vinovăţia colectivă pentru situaţia sistemului medical: Preşedintele a declarat că nu toţi suntem de vină, ci sunt de vină cei care au guvernat mai mulţi din ultimii 30 de ani, ”marele PSD”.

”O afirmaţie un pic nerumegată. Nu toţi suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în judeţe spitalele judeţene şi care nu au alocat resurse, care nu s-au îngrijit de calitatea personalului, managementului şi în acest sens mai vinovaţi sunt cei care au guvernat mai mulţi din ultimii 30 de ani, mă refer sigur la marele PSD. Acesta e vinovatul moral. Vinovatul tehnic va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte”, a declarat Iohannis.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, întrebat sâmbătă seara la Leţcani, dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, unde 10 pacienţi şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu, că ”pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

Referitor la această declaraţie, premierul Ludovic Orban a comentat: ”Într-un moment dificil a făcut o declaraţie. Întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individual pentru fiecare nerealizare”.

Luni seară, la Digi 24, Tătaru şi-a explicat afirmaţia: ”Cred că am fost greşit înţeles şi îmi cer scuze pentru acest lucru societăţii civile sau pacienţilor dacă au crezut că ei sunt cei vizaţi. Nu. În aceşti 30 de ani au fost diverse guverne, au fost diverşi miniştri ai Sănătăţii, au fost administraţii locale, au fost factori politici, au fost interese locale sau personale care au dus la situaţia sistemului pe care o vedem în acest moment. De aceea, în tot ce înseamă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă cât la nivel de administrare a acestor spitale. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.