Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis UIMEȘTE și spune că e FRUSTRAT POLITIC, la un eveniment dedicat epocii comuniste: 'Dar, nu mă las descurajat' - VIDEO

caciula-iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent luni la evenimentul de inaugurare a "Spaţiului 80east (optzecist) - Acasă în comunism", a mărturisit că simte uneori "frustrare politică", din cauza faptului că nu are instrumentele constituţionale necesare pentru a schimba anumite lucruri.

Întrebat de către unul dintre liceenii participanţi la proiectul care se doreşte a fi un laborator interactiv de educaţie civică despre trecutul comunist, dacă are vreodată sentimentul că nu deţine instrumentele constituţionale necesare pentru a schimba unele lucruri, preşedintele a răspuns afirmativ.

Citește și: Vești bune pentru Cristi Borcea! Cum ar putea scăpa de închisoare

"Da, mi se întâmplă şi sentimentul se numeşte frustrare politică. Dar nu mă las descurajat", a spus el.

Întrebat de către un alt participant la discuţie cum ar putea scăpa România de "metehnele comunismului", preşedintele şi-a exprimat convingerea că acest lucru este posibil "numai prin educaţie".

Citește și: Isărescu: ‘Noi nu putem să contracarăm deciziile BNR’

"Răspunsul este extrem de simplu: numai prin educaţie. Nu există altă cale. Ar fi existat, chiar la început, după Revoluţie, varianta să îi eliminăm pe foştii comunişti din politică, doar că nu am făcut-o şi nu mai sunt chiar aşa mulţi, dar obiceiurile proaste se pare că, multe, s-au păstrat", a declarat şeful statului.

Iohannis a subliniat că perioada comunistă a reprezentat o "greşeală fundamentală" şi că este importantă construirea unui viitor în care "astfel de scăpări nu mai sunt posibile". În acest sens, el a evidenţiat importanţa educaţiei civice.

Citește și: Șocant! S-a aflat care sunt telefoanele care emit cele mai multe radiații

"În definitiv, educaţia este baza societăţii. Fără educaţie, ajungem prea repede şi prea uşor în situaţia să acceptăm lucruri care, de fapt, nu ar trebui acceptate. Dacă ne uităm în urmă, toate regimurile dictatoriale s-au putut construi fiindcă oamenii s-au uitat în altă parte sau au dat din umeri sau nu au participat. Şi când ar fi vrut să participe, când lucrurile au fost evident greşite, deja a fost târziu şi sistemul pusese stăpânire pe întreg statul, pe întreaga societate. De aceea mi se pare atât de importantă educaţia mai degrabă civică - nu vorbesc aici de educaţie de specialitate - ca să ne ridicăm vocea şi să spunem ce credem înaintea de a fi prea târziu", a explicat preşedintele.

Citește și: Schimbare radicală la Antena 1! Ce se va întâmpla cu emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.