Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis va pleca la Bruxelles: agenda discuțiilor cu liderii europeni

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis bruxelles

Președintele României, Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles, Regatul Belgiei, în perioada 1-2 octombrie a.c., pe a cărei agendă se află subiecte precum Piața Unică a Uniunii Europene, politica industrială și politica digitală ale Uniunii. De asemenea, liderii europeni vor aborda teme de politică externă, în principal relațiile Uniunii cu China și Turcia.

Președintele României va pleda pentru o Piață Unică puternică și consolidată, care să poată sprijini dezvoltarea statelor membre ale Uniunii. În acest sens, va susține necesitatea identificării de mijloace pentru a restabili buna funcționare a Pieței Unice după criza COVID-19 și pentru a pune în aplicare măsurile pentru consolidarea acesteia.

Veste bună pentru avocații care au muncit peste vară - Tribunalul București a alocat fonduri pentru plata oficiilor

Totodată, Președintele Klaus Iohannis va arăta că o Piață Unică mai integrată înseamnă o Piață Unică mai conectată și mai incluzivă. De aceea, dezvoltarea infrastructurii de transport, energie, mediu, precum și a infrastructurii digitale este esențială pentru țări precum România, aflate la periferia geografică a Uniunii.

Președintele României va susține demersurile în favoarea unei industrii europene puternice, rezistente și competitive la nivel global. În acest context, Președintele României va sublinia faptul că efortul de modernizare necesar tranziției duble - verzi și digitale - va necesita investiții masive, contribuind, astfel, la stimularea competitivității și autonomiei strategice a Uniunii Europene. Președintele Klaus Iohannis se va referi la necesitatea asigurării depline a complementarității între autonomia strategică în diverse sectoare și deschiderea economiei europene, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii. Totodată, Președintele Klaus Iohannis va evidenția faptul că autonomia strategică a UE trebuie construită pe baza unei piețe interne depline și funcționale.

Președintele României va saluta importanța acordată la nivelul Uniunii procesului de transformare digitală a Europei, precum și fondurile importante care vor fi acordate pentru dezvoltarea unor tehnologii digitale avansate și a unor infrastructuri de rețea de foarte mare capacitate în întreaga Uniune Europeană.

Președintele Klaus Iohannis va menționa că Piața Unică presupune, pe lângă oportunități incontestabile, și provocări în domeniul social. În acest sens, Președintele României va sublinia necesitatea protejării grupurilor vulnerabile, inclusiv a lucrătorilor sezonieri, a căror situație trebuie îmbunătățită prin acțiunea comună a instituțiilor europene și a statelor membre ale Uniunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.