Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis va primi, la Magdeburg (Germania), premiul Otto cel Mare pentru 'onorarea marilor merite în procesul european de unificare'

captura TV
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va primi, miercuri, la Magdeburg, în Germania, premiul "Otto cel Mare” pentru "onorarea marilor merite în procesul european de unificare", potrivit news.ro.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va primi, miercuri, 14 octombrie, la Magdeburg, Republica Federală Germania, premiul "Otto cel Mare” ("Kaiser-Otto-Preis 2020”), pentru "onorarea marilor merite în procesul european de unificare”.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Numele 'Ludovic' și `Nelu Tătărelu` pe buzele VÂNZĂTORILOR de măști din starea de urgență dar și pe o înregistrarea ambientală din dosarul UNIFARM

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc la Domul din Magdeburg (Catedrala Sfinţilor Mauritius şi Katharina), loc simbolic, cu semnificaţie deosebită pentru istoria Europei, care adăposteşte de peste 1000 de ani mormântul lui Otto I, Împărat al Sfântului Imperiu Roman.

Citește și: DOSAR La o lună de la scoaterea din țară Mario Iorgulescu era 'total independent de ajutor extern' - A plecat la PSIHIATRIE `julit` în cot și genunchi

În cadrul festivităţii, discursul Laudatio va fi rostit de către Heiko Maas, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania. La ceremonie vor fi prezenţi Reiner Haseloff, premierul landului Saxonia Anhaltină, Rainer Robra, ministru de Stat şi şef al Cancelariei de Stat Saxonia Anhaltină, precum şi Lutz Trűmper, primarul general al oraşului Magdeburg.

"Premiul „Otto cel Mare” este acordat, o dată la doi ani, personalităţilor şi organizaţiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare şi în promovarea gândirii europene. Distincţia a fost acordată pentru prima dată în anul în 2005, cu ocazia aniversării a 1.200 de ani de existenţă a oraşului Magdeburg", arată sursa citată.

Citește și: DOSAR Mario, fiul fugar al fostului șef LPF, a fost rugat insistent de cunoscuți să nu se suie la volan cu aproape doi la mie alcool și cocaină în sânge

Printre personalităţile cărora li s-a decernat până în prezent această distincţie se numără cancelarul Germaniei Angela Merkel, fostul preşedinte al Germaniei Richard von Weizsäcker, fostul preşedinte al Letoniei Vaira Vīķe-Freiberga, precum şi fostul Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Federica Mogherini. În anul 2015, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a fost prima instituţie distinsă cu acest premiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.