Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, victorie mare în Botswana

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis și jurnalistul Emil Hurezeanu au avut un schimb de replici savuros, într-o emisiune la Digi 24. În discuție era votul din diaspora, iar la un moment dat Iohannis a ținut să atragă atenția că el a câștigat în Botswana.

Citește și: Victor Ponta a câştigat alegerile în Coreea de Nord

„În Moldova Ponta a obținut 39 la sută și eu 33 la sută. Diferența e mică, nu e o mare filozofie, dar în alte locuri, spre exemplu Munchen, eu am luat 70 la sută și Ponta 5%”, a spus Iohannis subliniind că a câștigat, cu mici excepții, votul din diaspora.

Citeste si: EXCLUSIV - REZULTATE FINALE în fiecare secţie de votare din Diaspora

„Nu, Munchen e un exemplu german, nu e bun”, a replicat jurnalistul Emil Hurezeanu, făcând aluzie la originea germană a lui Klaus Iohannis. „Munchenul nu e exemplul cel mai bun, în cazul nostru, poate Parisul e mai bun”, a completat Emil Hurezeanu.

„Același rezultat bun l-am obținut și la Paris, și la Londra, și la Graz, și la Boston și peste tot am câștigat în secțiile din diaspora. Sunt foarte puține unde a câștigat dl. Ponta majoritatea voturilor”, a spus Klaus Iohannis.

„În Zimbabwe”, a intervenit Emil Hurezeanu. „În Zimbabwe vă anunț dumneavoastră n-ați luat niciun vot și dl. Ponta a luat șase! Grijă mare cu campania electorală!”, a spus glumind Emil Hurezeanu.

„Poate am câștigat în Botswana”, a replicat Klaus Iohannis.

„Vă felicit!”, a spus Emil Hurezeanu izbucnind în râs.

„Știți de ce dau acest exemplu, Botswana?” a întrebat Klaus Iohannis.

„Nu! Din cauza monedei naționale?”, a întrebat, în același spirit de glumă, Emil Hurezeanu.

„Nu! Am citit zilele trecute, mi-a adus coleg, un grafic cu Democracy Index. Există un institut foarte serios care elaborează un așa-numit Democracy Index, care arată cât de democratică este o țară. Și bineînțeles pe locul întâi din Europa este Norvegia și mergem mai departe, mai departe, și pentru a exemplifica, sunt intercalate și țări din alte continente. Cam pe la poziția 20 este Botswana. N-o să credeți! Unde credeți că e România? 60! 60! Suntem lanterna roșie a Europei! Iarăși! De-asta am spus că trebuie să consolidăm democrația, n-am spus-o din complezență sau fiindcă sună bine la televizor, este nevoie!”, și-a încheiat Klaus Iohannis demonstrația.

Sursa: Digi 24

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.