Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: Voi merge în Piața Universității

Președintele Klaus Iohannis s-a consultat cu societatea civilă la București. Cei prezenți la Palatul Cotroceni au fost informați că Iohannis va merge în Piața Universității.

Mihai Dragoș: E nevoie ca președintele să nu uite că sunt probleme nerezolvate și riscurile ca cele petrecute în clubul Colectiv să se repete. Guvernul care va veni nu trebuie să aibă oameni murdari, cu traseiști, ofițeri sau colaboratori ai securității, cercetați de justiție și așa mai departe. Vrem eliminarea pragurilor electorale, mai ales pentru candidații independenți. Români are nevoie de o administrație puternică nepolitizată. Avocatul Poporului nu reprezintă cum trebuie societate, nici CNA și nici alte instituții.

Nicușor Dan: Nu trebuie să ne grăbim să alegem un premier. Trebuie să avem un acord politic pe niște teme, teme la care oamenii din Piață să participe.

Dragoș Slăvescu: Am oferit soluții pentru resetarea sistemului medical.

Sorin Ioniță, Expert Forum: Avem un program în 10 puncte. Sunt puncte fezabil de aplicat până în Crăciun. Sunt puncte ce nu costă bani de la buget, se pot trece într-o săptămână. Vrem ca președintele să pună un premier care să facă ceea ce vrea strada. Președintele a anunțat că va merge în Piața, dar nu știm când.

Liviu Mihaiu: Preşedintele va veni în piaţă. Nu ştim când, dar va veni. Se vrea depolitizarea si şi demilitarizarea statului. Să sa regândească un nou stat mai eficient decât această organigramă comunista care ne ofera corupţie şi mizerie. Să fie depolitizat Avocatul Poporului. Societatea civilă să nu fie doar partener de catastrofă, ci unui oficial. Ne-a spus că dacă vrem altă clasă politică să ne implicăm şi va încerca să creeze altă clasă politică.

Alexandru Bindar, Uniunea Studenților din România: I-am cerut să nu facă niciun compromis când va numi noul prim-ministru și noul Guvern. Premier tehnocrat sau alegeri anticipate, aceste două planuri le are președintele. A zis că o să mai facă o serie de consultări cu societatea civilă.

Cristina Guseth: Renunțarea la imunitate, votul în două tururi. Președintele a încurajat oamenii să intre în politică. A meniționat două lucruri: schimbările de la Codul Penal și Agenția de punere în aplicare a sechestrelor.

Claudia Postelnicescu: L-am rugat pe președinte să transmită clasei politice că e lipsită de legitimitate. Să fie mult mai transparent procesul prin care sunt invitați oameni din societatea civilă la consultări.

Tudor Benga: Am aterizat aici pentru că am fost trimis de prietenii de pe Facebook. Sunt unii dintre puținii reprezentanți ai străzii. Strada e mult mai deșteaptă decât crede clasa politică.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.