Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis despre 'făcăturile' din cazul Black Cube: 'Sunt scenarii de filme cu spioni'

captura TV
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis consideră că acuzațiile conform cărora SRI și Administrația Prezidențială ar fi implicate în dosarul Black Cube sunt ”făcături” pentru cei cărora le plac filmele cu spioni.

STIRIPESURSE.RO a prezentat, în exclusivitate, un document în care se vorbește despre implicarea celor două instituții în acest dosar în care a fost spionată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Citește și: BOMBĂ în Scandalul Black Cube: Ni s-a spus că funcționam ca celulă a SRI. Coldea trebuia evitat

”Au fost vehiculate anumite scenarii, care popular se numesc ”făcături”. Pot să vă lămuresc asupra rolului președintelui. Vreau să fiu foarte clar: președintele sau președinția nu au protejat, nu au fost implicate în această acțiune Black Cube, nici formal, nici informal. Acuzațiile care se aduc SRI sunt caraghioase. SRI nu doar că nu a apărat, ci a ajutat la prinderea infractorilor. Că ei s-au gândit că dă bine că SRI și Președinția îi apără, e treaba lor, pentru cine se uită la filme cu spioni. Acuzațiile sunt total nefondate. DIICOT își va face treaba. Singurul lucru pe care l-am spus, să nu vină cineva să zică că mă bag în treaba justiției, i-am zis lui Daniel Horodniceanu să facă ce vrea, când vrea, cum vrea, dar să lămurească defintiv aceasta speță. Eu nu am datele din dosar, ele sunt la DIICOT, dar pot să vă spun o părere personală: nu există instituţie din România care a protejat infractorii, că unii provin din instituţii şi poate s-au erijat în reprezentanţii acestor instituţii, asta am mai văzut-o, dar o instituţie a statului român să protejeze infractori, aşa ceva nu se poate.”, a spus Klaus Iohannis la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.