Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kosovarii sunt sfătuiţi să evite Serbia: Ar putea fi arestaţi pentru crime de război

kosovo

Autorităţile de la Pristina îi sfătuiesc pe kosovari, printr-un comunicat, să evite pe cât posibil tranzitul prin Serbia, informează AFP. Recomandarea a fost făcută după ce autorităţile sârbe au arestat vineri un kosovar suspect de crime de război în timpul conflictului din 1998-1999 care a dus la secesiunea Kosovo de Serbia. Hilmi Kelmendi, 36 de ani, tranzita Serbia cu un automobil, pentru a ajunge în Germania.

"Arestarea este inacceptabilă şi periclitează serios succesele obţinute în dialogul pentru normalizarea relaţiilor dintre Kosovo şi Serbia", au declarat autorităţile de la Priştina. Dialogul dintre Kosovo şi Serbia este mediat de Uniunea Europeană. În 2011, cele două părţi au încheiat un acord de liberă circulaţie, potrivit căruia kosovarii cu documente emise de Kosovo pot intra în Serbia, reaminteşte AFP.

Serbia nu este la prima arestare a unui kosovar. La sfârşitul lui septembrie, autorităţile sârbe l-au arestat pe şeful poliţiei din Kosovo, Nehat Thaqi, la punctul de trecere a frontierei de la Mitrovica, în baza unui mandat de arestare emis în 2009 de tribunalul din Nis. Potrivit instanţei sârbe, Thaqi este suspect de terorism. Un tribunal din Belgrad a prelungit vineri măsura arestului preventiv împotriva sa cu 30 de zile, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.