Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kosovo și-a ales președinte o femeie. Jurista de 38 de ani este simbolul generației post-gherilă

albanews.org
kosovo vjosa osmani

Jurista Vjosa Osmani a fost aleasă duminică de către deputaţi preşedintele Kosovo, consacrând astfel instalarea la putere a unei noi generaţii, hotărâte să pună capăt corupţiei, informează AFP.

Vjosa Osmani, 38 de ani, cea mai populară personalitate politică din Kosovo, a obţinut 71 de voturi din partea celor 82 de deputaţi prezenţi, mai mult decât cvorumul necesar, potrivit numărătorii oficiale.

Parlamentul kosovar s-a reunit iniţial sâmbătă seară pentru a se pronunţa asupra candidaturii lui Vjosa Osmani, dar parlamentari ai opoziţiei şi minorităţii sârbe au boicotat sesiunea, iar cvorumul necesar de 80 de deputaţi din totalul de 120 pentru validarea alegerilor nu a fost îndeplinit.

Vjosa Osmani este aliata noului prim-ministru reformist al Kosovo, Albin Kurti. Mişcarea de stânga Vetevendosje (VV, Autodeterminare) a lui Kurti a câştigat detaşat alegerile legislative din februarie, cu peste 50% din voturi.

Recentele alegeri au confirmat prăbuşirea vechii gărzi a foştilor comandanţi separatişti din războiul împotriva forţelor sârbe (1998-99), care au dominat viaţa politică mai bine de un deceniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.