Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi bagă spaima în serviciile de informații: Ce mesaj a transmis/ VIDEO

KOVESI

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, transmite un mesaj  care poate stârni panică în unele zone obscure ale statului: trebuie verificat modul în care serviciile de informații au cheltuit banii statului.

Kovesi s-a prezentat miercuri, 5 octombrie, la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a-și susține o colegă care este cercetată disciplinar tocmai pentru că a îndrăznit să dezvăluie cheltuielile ilegale de la DIPI.

Vezi și: Kovesi, despre recuperarea PREJUDICIULUI în dosarul Microsoft / VIDEO

„Am venit să-mi susțin colega, așa cum am făcut și data trecută. Sperăm ca CSM să ia o decizie corectă. Acest dosar disciplinar a fost deschis ca urmare a faptului că un procuror din DNA a îndrăznit să verifice modul în care un serviciu de informații a folosit banii statului. Au fost investigați și sunt investigați doi foști miniștri de Interne, doi foști șefi ai unui serviciu de informații și mai mulți ofițeri de informații. Eu cred că astfel de anchete ar trebui încurajate și aștept să văd verdictul pe care CSM îl va da în această acțiune disciplinară”, a declarat Kovesi la sosire.

Declarația șefei DNA vine în contextul în care s-a speculat că unele persoanje din serviciile de informații ar vrea schimbarea acesteia din funcție, de teamă că procurorii anticorupție vor începe să investigheze modul în care și alte servicii au cheltuit banii publici.

Vezi și: Ponta pune cruce în cazul acuzațiilor de plagiat la adresa lui Kovesi: Justiția nu este egală

Procurorul Florentina Mirică de la DNA riscă să fie sancționată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru că a îndrăznit să desecretizeze risipirea banilor publici alocați DIPI, serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne. Plângerile la CSM și Inspecția Judiciară ar fi fost făcute de două persoane al căror nume nu a fost făcut public, însă cel mai probabil se află între cei față de care procurorul Mirică a început urmărirea penală în dosarele DIPI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.