Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi dezvăluie ce PLANURI are 'post-DNA'. Ce spune procurorul-şef despre cariera ei

Evenimentul Zilei
Laura Kovesi

Procurorul - şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a vorbit într-un interviu pentru ziarul Libertatea despre efectele pe care modificările propuse la Legile Justiţiei le vor avea asupra sistemului judiciar din România. Şefa procurorilor anticorupţie a dezvăluit, însă, şi ce planuri are după finalizarea mandatului la DNA. Kovesi susţine că nu are în plan să conducă Parchetul European, cum se specula, ci ar dori să-şi continue cariera în domeniul juridic în România.

Citeşte şi: Kovesi desfiinţează modificările aduse Legilor Justiţiei: 'Nicio anchetă nu se va mai finaliza cu trimiterea în judecată...'

"Dacă gândesc ca procuror şef, trebuie să gândesc priorităţile pentru anul viitor şi modul în care le vom implementa. La nivel personal, toată energia pe care o am o dedic meseriei, să încerc să-mi duc mandatul la standardele cele mai înalte. Ce voi face după? O să-mi continui cariera în domeniul juridic. De oameni care să muncească cred că e nevoie. Nu-mi fac probleme. Am experienţă profesională ca procuror de peste 20 de ani, cu siguranţă este de lucru şi o să am ce să fac.", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Şefa DNA a negat vehement speculaţiile potrivit cărora ar fi una dintre favoritele pentru conducerea viitorului Parchet European.

"Este o instituţie care va funcţiona efectiv din 2019. Noi, ca instituţie, am transmis puncte de vedere, mai ales că a fost un grup tehnic care a transmis observaţii când s-a discutat această directivă. DNA este singura instituţie din România care face investigaţii pe fraudele cu fonduri europene şi suntem cei mai în măsură să oferim puncte de vedere.Eu nu comentez nici speculaţii, nici situaţii ipotetice.", a conchis Kovesi.

Citeşte şi: Şefa DNA le răspunde protestatarilor. Ce spune Kovesi despre susţinerea primită din partea manifestanţilor .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.