Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, dezvaluiri despre cazul Bica si conflictul cu sefa DIICOT

kovesi mediafax2

Sefa DNA Laura Codruta Kovesi a declarat vineri ca in cazul Bica au fost extinse atat acuzatiile cat si cercetarile asupra altor persoane in dosarul sefei DIICOT Alina Bica. Ea a tinut sa sublinieze ca urmarirea penala, retinerea si cererea de arestare a Alinei Bica nu are legatura cu un conflict personal sau institutional, ci se bazeaza pe probe.

"In cursul audierilor am facut o noua propunere pentru un aviz CSM pentru arestare preventiva. A fost acordat aviz de arestare. As vrea sa precizez ca au aparut speculatii - DNA are in investigare acuzatii de coruptie a magistratilor, este singura institutie abilitata sa faca acest lucru. Dosarul NU a fost deschis in urma unui conflict personal sau institutional. Avem o colaborare foarte buna cu DIICOT. Nu suntem in competitie.

Cand colegi magistrati sunt suspecti de astfel de fapte nu trebuie sa aruncam culpa general pe toti membrii unei institutii. Si DNA a avut procurori suspecti de coruptie. Nici DNA, nici DIICOT nu insemna un om. Personal ii cunosc pe multi dintre procurorii DIICT. Si-au facut treaba. Fiecare trebuie sa raspunda personal", a spus Kovesi.

Despre Alina Bica, Kovesi a precizat ca: "Este suspectata de coruptie, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Nu pot sa va dau alte detalii. Asteptam decizia instantei cu privire la arestarea preventiva. Ieri s-au extins cercetarile cu privire la alte trei fapte de coruptie, si a unor noi persoane. Nu pot sa fac publice numele persoanelor noi pentru ca unele dintre ele nu au fost inca informate.

Nu cercetam persoane in functie de calitatea de demnitar ci in functie de probe. Nu as putea sa spun ca am fost sau nu surprinsa (n.r. de cazul Alina Bica). Am avut o colaborare buna institutionala cu conducerea DIICOT. Apreciez foarte mult tot ce fac procurorii DIICOT".

Ea a subliniat ca dosarul in cauza nu are legatura cu vizita Alinei Bica la Paris cu Elena Udrea si a refuzat sa spuna daca aceasta sau Dorin Cocos sau alte persoane apropiate lor vor fi sau nu investigate in acest dosar.

sursa foto: Mediafax

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.