Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kövesi, dezvăluiri despre un moment de cumpănă din viață: 'Mi-am pierdut mulți prieteni din cauza investigațiilor noastre!'

European Parliament
kovesi audieri

Suntem aici pentru a proteja banii europenilor, transmite șefa Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, într-un interviu recent pentru jurnaliștii de la proiectul Follow the Money.

„Nu știu dacă veți lua asta în serios sau ca o glumă, dar de când am fost numită (n. r.: în fruntea instituției EPPO), mi-am pierdut mulți prieteni din cauza investigațiilor noastre. Dar bine. Suntem aici pentru a proteja banii europenilor. Suntem plătiți să facem investigații și să ne facem treaba. Și asta facem. Uneori primim sprijin, alteori nu. Singurul lucru care contează pentru noi este să câștigăm inimile și încrederea cetățenilor. Putem face asta doar dacă suntem onești și dacă ne performam bine și dacă putem demonstra că legea este egală pentru toată lumea”, a transmis Laura Codruța Kövesi.

„Acum, dacă te uiți la raportul anual pentru 2023, vei vedea că am procesat peste 4.100 de rapoarte de infracțiuni – o creștere cu 26% față de 2022. Nu doar numărul cazurilor a fost subestimat, ci și nivelul și nivelul creșterea fraudei financiare. Când te uiți la toate investigațiile în curs, daunele estimate sunt de 19,27 miliarde de euro în total”, a mai spus șefa EPPO.

Între 2013 și 2018, Laura Codruța Kövesi  a fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, unde a condus o reprimare a elitei corupte din țară. La 33 de ani, a fost prima femeie din România care a ocupat funcția de procuror general. Mai mult de un deceniu mai târziu, în 2019, țările UE au numit-o ca prim procuror șef european, notează în medalionul făcut pentru Kövesi jurnaliștii citați.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.