Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, întrebată dacă va candida la alegerile prezidențiale: 'Probabil că sunt persoane care nu pot trăi fără să se gândească la mine'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Iohannis Kovesi bilant

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, dă de înțeles că are deja planuri pentru perioada de după expirarea mandatului de la EPPO, însă printre acestea nu se numără și o candidatură la alegerile prezidențiale.

Întrebată dacă vizita pe care a efectuat-o la Cluj a avut caracter electoral, așa cum s-a vehiculat în spațiul public, Kovesi a reiterat că nu va candida la președinție, nici după 2026 când i se va termina mandatul în fruntea Parchetului European.

„Nu mă pregătesc pentru nicio candidatură. Am avut o vizită de două zile în concediu, în timpul meu liber. Cred că nu este nicio problemă dacă în timpul meu liber mă duc într-o librărie, într-o biserică sau într-o cofetărie. Este alegerea mea. Este tot alegerea mea în timpul liber cum mă îmbrac. Nu înseamnă că dacă am luat ie atunci când mă duc la biserică că candidez la președinție.

Am spus de mai multe ori că nu candidez. Nu m-am răzgândit. Singur, începând de astăzi și mâine sunt aici în calitate oficială. Vizitez colegii, vizitez biroul nostru din România. Avem 35 de birouri în 22 de state membre. Le-am vizitat aproape pe toate”, a precizat fosta șefa DNA, într-un interviu la Euronews.

Întrebată de ce figurează în sondaje printre preferințele românilor când vine vorba despre posibilii candidați la președinție, Kovesi a subliniat că nu a cerut să fie în „niciun sondaj”.

„Eu n-am cerut să nu fiu în niciun sondaj, dar probabil că sunt persoane care nu pot trăi fără să se gândească la mine. N-am vreo explicație”, a adăugat ea.

Cât despre ce va face după încheierea mandatului de la conducerea Parchetului European în 2026, Kovesi a spus că „știe ce va face”, dar nu va candida la președinția României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.