Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi trage cu TUNUL în sistemul medical: MITĂ uriașă descoperită de procurorii DNA

Inquam Photos/ Octav Ganea
Kovesi bilant

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că în sistemul medical șpăgile sunt mult mai mari decât în alte domenii și au fost identificați chiar și manageri de spitale care luau mită de 1,2 milioane de euro.

”S-au identificat 5 domenii de corupție în sistemul de sănătate din România. Este vorba în primul rând despre achizițiile publice, despre spitale, farmacii, medici sau personal auxiliar.

În domeniul sănătății se primesc mite mult mai mari, cu procente între 5-20% din valoarea facturilor. În domeniul Sănătății procentul de mită este mult mai mare decât în alte domenii. Plata este făcută fie direct managerului, fie prin diverse servicii de consultanță. S-a constatat, de asemenea, că

Am întâlnit și cazuri în care un manager primea bani de la mai multe firme cu care spitalul avea contracte. Beneficiind de un mandat lung în această funcție, managerul de spital a primit în decursul timpului peste 1,2 milioane de euro mită.

Ne-am întrebat și noi ce șanse reale de recuperare a prejudiciului mai există când fapta este sesizată după 6 ani de la comiterea faptei? Curtea de Conturi a făcut verificări în 2016, la o faptă petrecută în 2010, iar la DNA a venit sesizarea în 2017. De aceea și trimiterea în judecată a avut loc în același an”, arată Kovesi.

De asemenea, Kovesi arată că un studiu realizat la nivel european a arătat că 68% dintre români percep corupţia ca pe un fenomen care le afectează viaţa de zi cu zi, a afirmat, marţi, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la o dezbatere pe tema corupţiei din sistemul public de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.