Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul a explodat după ce Stoltenberg a anunțat că Ucraina e gata să fie primită în NATO: Asta e natura agresivă!

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

NATO îşi continuă politica de ''atragere'' a Ucrainei în blocul euroatlantic, dorind să o ''absoarbă'', a declarat vineri Kremlinul, citat de EFE şi Interfax. ''NATO continuă să-şi arate esenţa agresivă despre care am vorbit chiar înainte de începerea operaţiunii militare speciale. În mod evident, Alianţa îşi continuă linia de atragere şi de absorbţie a Ucrainei'', a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în cadrul briefingului său de presă zilnic.

Peskov spune că declarațiile arată natura agresivă a NATO

Peskov a comentat astfel declaraţiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a subliniat în timpul vizitei sale joi la Kiev că ''viitorul Ucrainei este în familia euro-atlantică'' şi că toţi partenerii din NATO agreează faptul ca Ucraina va deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice.

În acelaşi timp, principalul obiectiv în prezent este ''bineînţeles, să ne asigurăm că Ucraina învinge'' şi că preşedintele rus Vladimir Putin ''nu câştigă războiul'', deoarece ''fără o Ucraină suverană şi independentă nu are rost să discutăm despre aderare'', a declarat vineri Jens Stoltenberg în marja reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein, în Germania.

''Despre această ameninţare potenţială (aderarea Ucrainei la NATO) preşedintele nostru (Vladimir Putin) a vorbit cu mult timp înaintea începerii operaţiunii militare speciale'', a afirmat Peskov. De aceea, potrivit Kremlinului, declaraţiile actuale din cadrul Alianţei nu fac decât să dovedească faptul că decizia privind începerea intervenţiei în Ucraina a fost ''corectă'' din punctul de vedere al intereselor Rusiei şi al necesităţii de a-şi asigura securitatea.

''Avem de-a face cu un bloc agresiv care vede ţara noastră ca pe un inamic şi ne subminează securitatea'', a spus Peskov, referindu-se la NATO. Alianţa Nord-Atlantică a afirmat în repetate rânduri că ''nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia'', subliniind că acţiunile Moscovei, inclusiv invazia în Ucraina, sunt cele care încalcă dreptul internaţional şi subminează securitatea europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.