Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul acuză Washingtonul de 'imprevizibilitate', cu două săptămâni înainte de întâlnirea dintre Putin și Trump

putin trump

Kremlinul a denunţat miercuri 'imprevizibilitatea' Statelor Unite ale Americii, care provoacă - potrivit Moscovei - o 'profundă preocupare în lumea întreagă', cu două săptămâni înainte de o nouă întâlnire între preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin şi respectiv Donald Trump, prevăzută pentru sfârşitul lunii noiembrie în Argentina, potrivit France Presse, relatează Agerpres.

'Faptul că America a devenit imprevizibilă în ultimul timp nu este un secret pentru nimeni', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu acordat postului de televiziune rusesc Dojd în marja summitului ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est) din Singapore.

'Această imprevizibilitate a celei mai mari ţări, a celei mari puternice economii din lume face obiectul unei îngrijorări profunde la nivel mondial', a spus el.

Declaraţia oficialului rus survine în timp ce SUA, ale căror relaţii cu Moscova sunt la cel mai scăzut nivel, se pregătesc să impună noi sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu otrăvirea în luna martie a fostului spion dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale la Salisbury (sud-vestul Angliei) cu un agent neurotoxic de tip militar. Londra atribuie Rusiei responsabilitatea pentru acest atac.

'Nu recunoaştem aceste restricţii unilaterale şi le considerăm nelegitime', a subliniat Peskov, apreciind că noile sancţiuni vor 'complica şi mai mult' relaţiile ruso-americane.

Chiar dacă în prezent preşedintele rus Vladimir Puton şi vicepreşedintele american Mike Pence se află ambii în Singapore, unde are loc summitul ţărilor ASEAN, 'nicio întâlnire separată nu este prevăzută' între cei doi oficiali, a indicat Peskov.

'O astfel de întâlnire nu este necesară, deoarece se pregăteşte o adevărată întrevere în Argentina' între Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump, cu ocazia participării lor la summitul G20 de la Buenos Aires, preconizat să se desfăşoare între 30 noiembrie şi 1 decembrie.

Donald Trump şi Vladimir Putin s-au întâlnit deja într-un prim summit bilateral la Helsinki în iulie. În finalul acestuia, preşedintele american a fost criticat în ţara sa pentru că s-a arătat extrem de conciliant faţă de omologul său rus, în condiţiile în care Rusia este acuzată de SUA de ingerinţă în campania prezidenţială americană din 2016.

Pentru prima oară cei doi lideri s-au întâlnit în iulie 2017 în marja summitului G20 de la Hamburg, în Germania, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.