Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul amenință cu folosirea armelor nucleare: 'Le vom folosi sub amenințare existențială' - VIDEO

TASS
Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, într-un interviu acordat CNN, a refuzat să spună că Putin nu va folosi arme nucleare. El a reiterat faptul că le va folosi sub „amenințare existențială”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că scopul Rusiei în Ucraina nu este acela de a ocupa țara, a anunțat o agenție de presă de stat rusă.

De asemenea, Dmitri Peskov a declarat, potrivit Tass, că nimeni nu s-a gândit vreodată că „operațiunea militară specială" din Ucraina va dura doar câteva zile și că întreaga campanie se desfășoară în continuare conform planului.

În ceea ce privește problema armelor nucleare, care a fost ridicată de mai multe ori de la începutul războiului, el a declarat că Rusia le va folosi doar dacă însăși existența sa va fi amenințată.

Vezi si: În plin război, Mihail Gorbaciov trage un semnal de alarmă: 'Pericolul este colosal! Acest lucru nu trebuie lăsat să se întâmple!'

Președintele Vladimir Putin a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie în alertă, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza invaziei sale în Ucraina. De vină ar fi declarații NATO pe care acesta le consideră agresive la adresa țării.

Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major General al forțelor armate ruse să pună forțele de descurajare ale armatei ruse într-un regim special de serviciu de luptă. Liderii statelor NATO își permit declarații agresive la adresa țării noastre, de aceea ordon Ministrului Apărării și șefului Statului Major să transfere arsenalul nuclear al Armatei Ruse în stare de alertă ridicată”, a declarat Putin într-un discurs televizat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.