Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul anunță o videoconferință Putin-Biden, pe fondul tensiunilor în creștere de la granița cu Ucraina

biden putin biden

Rusia şi Statele Unite lucrează la organizarea unei videoconferinţe între preşedinţii Vladimir Putin şi Joe Biden, în contextul în care tensiunile dintre cele două ţări din cauza Ucrainei au atins cote maxime, a anunţat vineri Kremlinul, citat de France Presse și Agerpres.

"Lucrările sunt în curs de desfăşurare. Este vorba despre o videoconferinţă", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat de jurnalişti despre formatul întâlnirii mult aşteptate.

''Data exactă încă nu a fost convenită'', a declarat Peskov, adăugând că ''ambele părţi au propunerile lor de date, dar acestea nu sunt încă sincronizate''.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat joi că un "contact" între preşedinţii rus şi american ar putea avea loc "în următoarele zile", fără alte detalii.

Acest anunţ intervine în ziua următoare unei întâlniri între şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, şi omologul său american, Antony Blinken, în plină tensiune legată de Ucraina, după ce Washingtonul a acuzat Moscova că pregăteşte o invazie a acestei ţări.

Această întâlnire "a fost un bun prilej pentru cele două părţi de a-şi explica reciproc poziţia într-un mod clar şi de înţeles", a estimat vineri Peskov, notând însă că "asupra multor subiecte, poziţiile diferă".

Motivele tensiunilor dintre Washington şi Moscova s-au înmulţit în ultimele luni, în ciuda dorinţei de detensionare manifestate de Putin şi Biden la primul lor summit din iunie la Geneva.

Unul dintre principalele subiecte de dispută se referă la mişcările trupelor ruse în jurul Ucrainei, scenă încă din 2014 a unui conflict între Kiev şi separatiştii pro-ruşi din est. În ultimele zile, Statele Unite, NATO şi Uniunea Europeană au continuat să-şi exprime îngrijorarea cu privire la acest subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.