Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul ar putea schimba statutul 'operațiunii militare speciale', pentru a nu mai plăti indemnizaţii militarilor care luptă în Ucraina

mktw.net
Vladimir Putin

Președintele rus, Vladimir Putin, ar putea schimba formatul războiului din Ucraina, redenumindu-l din "operațiune militară specială" în "operaţiune antiteroristă", ceea ce ar însemnă că Moscova nu va mai plăti indemnizații ocupanților ruși care luptă pe teritoriul ucrainean - consideră colonelul ucrainean Viktor Kevliuk, expert în cadrul Centrului pentru Strategii de Apărare de la Kiev.

Potrivit colonelului, un astfel de demers al lui Putin nu va schimba nimic pentru Ucraina.

"Operațiunea antiteroristă se desfășoară exclusiv pe teritoriul Federației Ruse și nu prevede plata unor sume de bani pentru personalul militar. Adică nu vor mai primi bani toți cei care luptă în regiunile Donețk, Luhansk, Herson şi Zaporijjia. Acesta este unul dintre scenariile posibile de desfășurare a evenimentelor, deoarece ruşii au o reală lipsă de resurse, inclusiv financiare" - susţine expertul, într-un interviu acordat agenţiei de presă RBC-Ucraina.

Potrivit lui Kevliuk, pentru Ucraina, această "redenumire" a războiului nu va schimba nimic în mod semnificativ. "Nimic nu se va schimba pentru noi. Faptul că au schimbat unele formate politice interne și administrativ-teritoriale pentru ei înșiși nu ne afectează în niciun fel planurile. Pentru ruși, astfel de schimbări sunt posibile. În acele teritorii care, în opinia Kremlinului, sunt anexate și proclamate drept rusești, 'operațiune militară specială' poate fi reformatată într-una antiteroristă" - a adăugat expertul, relatează Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.