Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul califică drept 'retorică agresivă, neconstructivă' declarațiile președintelui SUA referitoare la Rusia

AP
Dimitri Peskov

Kremlinul a calificat vineri declaraţiile făcute cu o zi înainte de preşedintele american Joe Biden drept "retorică agresivă, neconstructivă" şi a afirmat că nu va tolera niciun ultimatum din partea SUA, informează Reuters şi AFP, potrivit AGERPRES.

În primul său discurs de politică externă în calitate de şef al statului, susţinut joi la Departamentul de Stat, Joe Biden a subliniat necesitatea de a reconstrui alianţele SUA şi de a revendica rolul de lider mondial al ţării în fruntea căreia se află. Tensiunile continue cu Rusia şi arestarea liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi s-au numărat printre subiectele abordate de Biden.

Citește și: Răsare o bombă din Guvern: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile/ Proiect al MApN

"I-am spus clar preşedintelui Putin, într-o manieră foarte diferită de predecesorul meu, că s-au încheiat zilele în care SUA se supuneau în faţa acţiunilor agresive ale Rusiei - imixtiune în alegerile noastre, atacuri cibernetice, otrăvirea cetăţenilor săi. Nu vom ezita să creştem costurile pentru Rusia", a afirmat preşedintele american.

"Aceasta este o retorică foarte agresivă, neconstructivă, spre regretul nostru", a comentat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Totodată, Peskov şi-a exprimat speranţa ca între Rusia şi SUA să existe un dialog constructiv în chestiunile în care interesele celor două ţări coincid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.