Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul contraatacă: Discursul SUA despre arme chimice, o încercare de distrage atenția de la laboratoarele biologice finanțate de Hunter Biden

vladimir putin dmitri peskov

Kremlinul a transmis vineri că declarațiile americane despre posibilitatea ca Rusia să recurgă la arme chimice în Ucraina sunt o tactică de a distrage atenția de la întrebările incomode pentru Washington.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat într-o conferință de presă că armata va prezenta propuneri președintelui Vladimir Putin cu privire la modul în care Rusia ar trebui să-și întărească apărarea ca răspuns la întărirea flancului estic de către NATO, transmite Sky News.

Rusia va cere explicații cu privire la implicarea fiului președintelui american Joe Biden în laboratoarele biologice din Ucraina, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov, potrivit Ria Novisti.

Fondul de investiții Hunter Biden a fost acuzat joi că a participat la finanțarea programului biologic militar al Pentagonului în Ucraina. Acuzația a fost lansată de generalul-locotenent Igor Kirillov, șeful forțelor de apărare împotriva radiațiilor, armelor chimice și biologice ale Forțelor Armate Ruse. Președintele Comitetului de investigație al Federației Ruse Alexander Bastrykin a ordonat să se studieze informațiile privind sursele de finanțare pentru dezvoltarea armelor biologice în Ucraina.

„Specialiștii noștri din Ministerul Apărării continuă să lucreze la analiza informațiilor pe care le avem acum la îndemână despre laboratoarele biologice și despre programele care se desfășoară acolo. Acestea sunt informații foarte sensibile - atât pentru noi, cât și pentru întreaga lume. Desigur, vom cere și explicații. Și nu numai noi: știți că China a cerut deja aceste explicații  - desigur, acest lucru va fi de interes pentru mulți”, a declarat Peskov reporterilor vineri, răspunzând la o întrebare dacă Kremlinul va cere explicații autorităților americane cu privire la implicarea fiului președintelui american în biolaboratoarele din Ucraina.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse a spus că americanii încearcă să distragă atenția, vorbind despre amenințarea utilizării armelor chimice de către Rusia, dar mulți oameni sunt deja îngrijorați de ceea ce făceau americanii în Ucraina și ce s-ar putea întâmpla din cauza tuturor acestor cercetări.

„Am vorbit deja despre asta. O încercare de a distrece atenția către o amenințare complet efemeră, presupus existentă, pe fondul scandalului care izbucnește în lume cu programe biologice pentru arme chimice, arme biologice, care au fost finanțate de Statele Unite ale Americii în diferite țări, inclusiv în Ucraina”, a spus Peskov, răspunzând la o întrebare despre modul în care Kremlinul tratează declarațiile lui Biden că NATO va răspunde dacă Rusia folosește arme chimice în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.