Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia deschide robinetul propagandei de război: Fiul lui Biden, acuzat că a finanțat un program biologic militar în Ucraina

hunter biden

La câteva zile după ce Rusia a amenințat că va dezvălui fapte reprobabile comise de țările occidentale, propaganda oficială a Armatei Ruse lansează acuzații la adresa lui Hunter Biden, fiul preșeedintelui SUA, Joe Biden.

Fondul de investiții Rosemont Seneca al lui Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, a finanțat programul biologic militar al Pentagonului în Ucraina, a declarat joi Igor Kirillov, șeful forțelor de apărare împotriva radiațiilor, armelor chimice și biologice ale Forțelor Armate Ruse, citat de agenția rusă Ria Novosti.

Documentele, accesate de armata rusă, „ne permit să urmărim modelul de interacțiune dintre agențiile guvernamentale americane și obiectele biologice ucrainene”, susține generalul.

„În același timp, există o legătură strânsă între fond (Rosemont Seneca) și principalii contractori ai departamentului militar american, printre care Metabiota, care, alături de Black și Veach, este principalul furnizor de echipamente pentru Biolaboratoarele Pentagonului din întreaga lume”, a adăugat Kirillov.

El a subliniat că fondul de investiții al lui Hunter Biden are resurse în valoare de cel puțin 2,4 miliarde de dolari.

În plus, Fundația Soros și alte organizații au participat la programul biologic militar al SUA în Ucraina, a adăugat Kirillov.

„Amploarea programului este impresionantă. În plus față de departamentul militar, în implementarea acestuia sunt implicate direct Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională, Fundația George Soros, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Supravegherea științifică este realizată de cercetări de vârf, organizații, inclusiv Laboratorul Național Los Alamos, care dezvoltă arme nucleare ca parte a Proiectului Manhattan”, a subliniat generalul locotenent.

Amenințări anterioare lansate de Rusia

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, a spus că după încheierea conflictului din Ucraina vor apărea noi fapte „inestetice”, similare cu desfășurarea de către SUA a activităților biologice militare în spațiul post-sovietic.

„Occidentul este foarte conștient de faptul că odată cu continuarea ostilităților, odată cu slăbirea potențialului armatei ucrainene, pozițiile autorităților de la Kiev slăbesc și vor să mențină aceste poziții prin orice mijloace. În al doilea rând, sunt bine conștienți că, dacă și atunci când obiectivele unei operațiuni militare speciale vor fi atinse, vor apărea un număr imens de fapte inestetice care sunt încă sub secret, nu numai activități militar-biologice, ci și multe altele", a spus el într-un interviu acordat postului TV Rossiya-1, relatează TASS.

Reprezentantul permanent al Federației Ruse a mai spus că țările occidentale și Ucraina nu ar trebui să acuze în mod nefondat Moscova de propagandă. Dacă nu sunt de acord cu faptele despre evenimentele din Ucraina pe care partea rusă le furnizează, trebuie să ofere o respingere a acestei informații. "Dacă poți respinge ceea ce ți-am oferit, fă-o. Dar nu ne acuza neîntemeiați că suntem angajați în propagandă, pentru că ți-am furnizat fapte specifice", a spus Nebenzya.

Anterior, Igor Kirillov, șeful Forțelor de Apărare împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice (RCB) ale Forțelor Armate Ruse, a declarat că s-a format o rețea de peste 30 de laboratoare biologice în Ucraina, clientul căruia este Agenția de Reducere a Amenințărilor subordonată Departamentul de Apărare al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.