Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul dă fiori Ucrainei: Teritoriile anexate de Rusia sunt asigurate din punct de vedere nuclear la același nivel cu restul teritoriului

IPN
Donbas Ucraina donetk zaporojie luhansk herson

Dmitri Peskov, secretar de presă al președintelui Federației Ruse. a fost întrebat "dacă umbrela nucleară rusă se răspândește în teritoriile care au fost recent anexate (Donețk, Lugansk Republicile Populare și regiunile Herson și Zaporijjea)."

"Știți că au fost anexate recent, așa că acum se lucrează la integrarea acestor noi teritorii în sistemul de securitate juridică al Federației Ruse, în sistemul economic, social și așa mai departe. Dar toate aceste teritorii sunt parte integrantă a Federației Ruse și, în consecință, toate sunt protejate, iar securitatea lor este asigurată la același nivel cu restul teritoriului Rusiei", a declarat oficialul rus, citat de Interfax.

Rusia a anexat oficial regiunile ucrainene Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie pe 30 septembrie, după ce a anunțat victoria la referendumurile organizate între 23 și 27 septembrie. În ziua anexării, președintele rus Vladimir Putin a invitat Ucraina la masa negocierilor pentru oprirea ostilităților, dar a subliniat că cele patru regiuni vor rămâne mereu ale Rusiei, care le va apăra „cu toate mijloacele”, relatează Reuters. Rusia nu controlează însă în totalitate niciuna dintre cele patru regiuni și încă nu le definește granițele. La sfârșitul săpămânii trecute, Kievul a anunțat că a recucerit cinci localităţi din regiunea Herson, iar oficialii instalați de Rusia în regiune au cerut ajutorul Moscovei pentru evacuarea locuitorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.