Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul, despre cazul Skripal: 'Trump nu a formulat nicio acuzaţie directă împotriva lui Putin'

www.deadline.com
Donald Trump Vladimir Putin
Donald Trump nu a formulat "nicio acuzaţie directă" împotriva lui Vladimir Putin, a asigurat luni Kremlinul, după ce preşedintele SUA a apreciat în ajun într-un interviu că omologul său rus a fost "probabil" implicat în unele cazuri de otrăvire, cel mai recent a fostului agent rus Serghei Skripal, relatează AFP, informează Agerpres.ro

"Preşedintele american nu a avansat nicio acuzaţie directă", a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Pur şi simplu nu poate exista o acuzaţie care să-l vizeze pe preşedintele rus şi să fie susţinută de argumente sau dovezi", a insistat el. 

Întrebat într-un interviu acordat canalului CBS dacă este "de acord că Vladimir Putin este implicat în asasinate şi otrăviri", Donald Trump a răspuns: "Probabil că este". 

Rusia a fost acuzată de Marea Britanie că s-a aflat în spatele otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia cu un puternic agent neurotoxic, la 4 martie, la Salisbury. Londra, potrivit căreia a fost implicat serviciul rus de informaţii militare GRU, a lansat un mandat de arestare european împotriva a doi ruşi bănuiţi că au comis atacul asupra lui Skripal. 

La începutul lui septembrie, autorităţile britanice l-au făcut direct responsabil pe preşedintele rus în legătură cu acest caz. În ce o priveşte, Moscova a denunţat "acuzaţii inadmisibile", respingând orice implicare. 

"Rusia nu a avut, nu are şi nu poate avea nimic de-a face cu astfel de acuzaţii", a insistat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.