Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul explică decizia de a transfera arme nucleare în Belarus: Este o reacţie la extinderea infrastructurii NATO

The New Geopolitics Research Network
arme nucleare tactice

Administraţia de la Moscova a transmis, joi, că decizia de transferare a unor arme nucleare tactice în Belarus este reacţia Rusiei la apropierea infrastructurii militare a Alianţei Nord-Atlantice dse frontierele ruse, informează agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

"NATO se extinde spre Rusia, nu Rusia extinde infrastructura militară spre frontierele NATO", a declarat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Finlanda a devenit membră a NATO marţi, iar Suedia urmează să adere în curând la Alianţa Nord-Atlantică. Cele două state nord-europene au decis să se alăture NATO ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina.

Dmitri Peskov a avertizat că Rusia va urmări cu atenţie ce echipamente militare NATO vor fi instalate în Finlanda

Dmitri Peskov a avertizat că Rusia va urmări cu atenţie ce echipamente militare NATO vor fi instalate în Finlanda şi va reacţiona în consecinţă. "Această manevră amplifică preocupările şi îngrijorările privind securitatea noastră şi luăm măsuri pentru a ne garanta securitatea. Vom proceda în acest fel de fiecare dată când NATO se va apropia de frontierele noastre, pentru reechilibrarea arhitecturii de securitate pe continent", a subliniat Dmitri Peskov.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat recent că Rusia a ajuns la un acord cu Belarus pentru staţionarea de armament nuclear tactic pe teritoriul acestei ţări. Putin a precizat că lucrările la complexul din Belarus unde ar urma să fie staţionate armele nucleare ruse vor fi finalizate până în iulie.

Vezi și: Pionul lui Putin, Aleksandr Lukaşenko, a dat ordinul! Belarusul vrea să antreneze peste 100.000 de soldaţi voluntari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.