Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul 'explodează' din cauza anchetelor de la Nord Stream 1 și 2: Sunt aranjate ca vina să cadă pe Rusia

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Kremlinul a criticat marţi ancheta internaţională întreprinsă asupra scurgerilor din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, construite pentru a transporta gaz rusesc în Europa, anchetă ce ar fi "aranjată" pentru a acuza Moscova că se află la originea sabotării acestor gazoducte, informează AFP.

"Din ce se aude din declaraţii făcute în Germania, în Franţa sau în Danemarca, această anchetă este pe cale să fie aranjată de aşa manieră încât responsabilitatea să cadă pe Rusia, ceea ce este absurd", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie Agerpres.

Citește și: Poliția daneză anunță primele concluzii după anchetele în cazul sabotării Nord Stream 1 și 2: Au fost explozii puternice

Rusia a acuzat ţările occidentale că se află la originea exploziilor ce au provocat aceste scurgeri la cele două gazoducte, care nu erau în funcţiune în momentul accidentului, dar în care se mai afla gaz. Peskov a declarat marţi că "Rusia nu şi-ar arunca în aer propriul gazoduct".

Moscova a cerut de mai multe ori să fie asociată anchetei întreprinse de mai multe ţări limitrofe Nord Stream. "Nu putem decât să regretăm că ancheta în ansamblul ei se derulează în cadrul unui grup foarte, foarte restrâns (...) fără participarea Rusiei, care este coproprietara gazoductului", a deplâns Peskov.

Rusia a declanşat propria anchetă asupra exploziilor, chiar dacă nu are posibilitatea să investigheze în locul unde au avut loc acestea. Anchetatorii ruşi "îşi fac treaba", a dat asigurări Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.