Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul explodează după ce doi ruși au fost arestați pentru vânzări ilegale de armament: Vom face orice e nevoie să îi eliberăm

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Kremlinul denunţă vineri arestarea a doi cetăţeni ruşi - în Italia şi Germania -, la cererea Statelor Unite, care îi acuză de vânzare ilegală de tehnologie americană unor întreprinderi de armament din Rusia şi încălcarea astfel a sancţiunilor impuse Moscovei din cauza Războiului rus din Ucraina, relatează AFP, scrie News.ro.

”Condamnăm asemenea arestări ale unor cetăţeni ruşi”, a denunţat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. El a promis că Moscova va ”face totul” pentru a-i apăra pe cei doi. Unul dintre cei doi ruşi este Artiom Uss, arestat luni la Milano, fiul guvernatorului regiunii ruse Krasnoiarsk, Aleksandr Uss. Celălalt, Iuri Urehov, a fost arestat luni în Germania, potrivit Washingtonului.

Artiom Uss este acuzat, alături de alţi patru ruşi şi de doi brokeri venezueleni de petrol, de faptul că a cumpărat din Statele Unite componente electronice destinate echipării unor avioane, radare sau rachete şi că le-a revândut unor întreprinderi de armament ruseşti - ocolind astfel sancţiunile în vigoare impuse Rusiei din cauza Războiului rus din Ucraina.

Această reţea este suspectată de faptul că a folosit aceeaşi firmă paravan cu scopul de a transfera sute de milioane de barili de petrol venezuelean în Rusia şi în China.

Departamentul american al Justiţiei a anunţat că urmează să ceară extrădarea celor doi bărbaţi către Statele Unite.

Această arestare intervine în contextul în care Rusia şi Statele Unite poartă negocieri în vederea unui schimb de deţinuţi - baschetbalista americană Brittney Griner, condamnată în Rusia la nouă ani de închisoare cun privire la trafic de droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.