Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul ia foc după propunerea Letoniei: 'Orice ameninţare la adresa Federaţiei Ruse este inacceptabilă'

anews.com.tr
peskov

Kremlinul a declarat luni că orice ameninţare la adresa Rusiei este "inacceptabilă", după ce preşedintele Letoniei a declarat că NATO ar trebui să închidă Marea Baltică pentru navigaţie, dacă Moscova va fi găsită responsabilă pentru avarierea gazoductului dintre Finlanda şi Estonia, relatează Reuters, scrie news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a repetat că Moscova respinge orice acuzaţie de implicare în daunele provocate în data de 8 octombrie gazoductului Balticconnector şi unui cablu de telecomunicaţii.

Anchetatorii finlandezi au declarat că daunele ar fi putut fi un act de sabotaj, deşi nu au ajuns încă la o concluzie - dacă a fost un accident sau un act deliberat.

Finlanda a declarat că ancheta sa se concentrează în prezent asupra rolului navei container chinezeşti NewNew Polar Bear.

Preşedintele leton Edgars Rinkevics a declarat săptămâna trecută, într-un interviu televizat, că NATO ar trebui să închidă circulaţia pe Marea Baltică pentru nave, dacă se dovedeşte că Rusia este responsabilă pentru avariile de la Balticconnector.

Întrebat despre comentariile lui Rinkevics, Peskov a declarat că "orice ameninţare trebuie luată în serios, indiferent de la cine vine. Orice ameninţare la adresa Federaţiei Ruse este inacceptabilă", a punctat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. "Repet încă o dată: Rusia nu are nimic de-a face cu acest (incident)", a insistat el.

Peskov a declarat că ar dori să îl întrebe la rândul său pe Rinkevics despre exploziile de anul trecut care au avariat gazoductele ruseşti Nord Stream de sub Marea Baltică, despre care Moscova a afirmat - fără a furniza dovezi - că au fost efectuate de Statele Unite şi aliaţii săi.

"Aş dori să îl întreb pe domnul preşedinte (Rinkevics) ce trebuie făcut cu Marea Baltică după ce ancheta va fi finalizată şi după ce va deveni clar cine a efectuat şi cine a ordonat atacul terorist din Marea Baltică împotriva Nord Streams", a declarat Peskov. "În această privinţă, domnul preşedinte a decis să rămână tăcut şi să nu vorbească", a adăugat Peskov.

Washingtonul neagă orice responsabilitate pentru aceste explozii. Anchetatorii suedezi, danezi şi germani au dat vina pe sabotaj, dar nu au decis încă cine a fost în spatele acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.