Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul jignește SUA: 'E o PROSTIE absolută'

rusia sua

Kremlinul a declarat  că Moscova consideră acuzaţiile privind implicarea Rusiei în atacuri cibernetice împotriva Statelor Unite ale Americii (SUA) drept "o prostie absolută", relatează agenţia Xinhua.

"Nu-mi amintesc de câte zeci de ori am repetat şi la ce niveluri că respingem categoric orice acuzaţii împotriva noastră în această privinţă, considerându-le drept o prostie absolută", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

El a adăugat că această chestiune "a devenit o adevărată isterie. După cum ştim, în isterie nu este posibil să se găsească un nucleu raţional, trebuie să aşteptăm până când se termină", scrie agerpres.ro.

Peskov a făcut aceste remarci ca răspuns la comentariile făcute miercuri de Rex Tillerson, secretarul de stat desemnat de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, potrivit căruia există "o presupunere rezonabilă" că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea fi implicat în atacurile hackerilor.

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

Agenţiile de informaţii din SUA au publicat săptămâna trecută o parte dintr-un raport secret susţinând că Putin a ordonat o campanie de influenţă în 2016 implicând atacuri cibernetice pentru a asigura victoria lui Trump la alegerile prezidenţiale.

Peskov a adăugat că Moscova consideră multe afirmaţii din acest raport ca fiind "informaţii false şi neprofesioniste".

Citește și: Energia fotovoltaică va devansa cărbunele și devine cea mai ieftină sursă de energie din lume

Acuzaţiile Washingtonului că Rusia a fost în spatele atacurilor cibernetice împotriva Statelor Unite ar putea fi dificil de dovedit datorită tehnologiilor sofisticate folosite de hackeri, consideră pe de altă parte experţii.

"A stabili cine se află în spatele atacurilor din spaţiul cibernetic este extrem de dificil", a declarat firma de securitate cibernetică cu sediul la Moscova, Kaspersky Lab, într-un comunicat, citat de Xinhua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.