Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magnet pentru rezerviști: Kremlinul le oferă voluntarilor ruși beneficii similare cu ale militarilor

zeit.de
mobilizare rusia

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat vineri o lege federală, care conferă voluntarilor un statut similar cu cel al militarilor Forțelor Armate Ruse, potrivit Ria Novosti, relatează Rador.

Documentul a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice din Rusia. Potrivit legii, cetăţenii ruși care sunt înrolaţi în formațiunile de voluntari primesc statutul de personal militar. Voluntarii și membrii familiilor acestora vor beneficia de garanțiile sociale și compensațiile acordate personalului militar din Rusia. După cum se menționează în document, renta bănească pentru voluntari nu poate fi mai mică faţă de cea a militarilor angajaţi pe bază de contract, care ocupă poziții militare similare.

Voluntarii au, de asemenea, dreptul la asigurări acordate din bugetul federal. Formațiile de voluntari sunt create de Ministerul rus al Apărării printr-o decizie a președintelui Federației Ruse, în perioada de mobilizare, în perioada funcţionării legii marțiale, în timp de război, în caz de conflicte armate, în timpul operațiunilor de combatere a terorismului, precum și atunci când sunt utilizate Forțele Armate Ruse în misiuni în străinătate.

Numărul unor astfel de formațiuni, zonele de operare și sarcinile acestora sunt, de asemenea, stabilite de Ministerul Apărării. Acestea pot include cetăţeni ruși înscriși atât în mod voluntar în cadrul lor, cât și personal militar trimis acolo prin decizia Ministerului rus al Apărării. Contractul se va încheia între cetățean și Ministerul rus al Apărării şi prevede termenii și condițiile pentru îndeplinirea atribuțiilor de voluntar. Putin a anunţat că numărul rușilor mobilizați a depășit cifra de 300.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.