Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul lucrează la imaginea postbelică: Rusia va fi „Continentul libertății” pentru străini și „Uniunea Sovietică 2.0” pentru ruși (presa ucraineană)

rador.ro
Rusia

Kremlinul ar fi început să lucreze la imaginea Rusiei de după război: rezultatul ar trebui să fie „două imagini” – una acceptabilă pentru un public străin și alta de înțeles pentru „un simplu rus”, scrie miercuri presa ucraineană.

La baza versiunii de export a imaginii Rusiei este conceptul de „continent liber” – o țară care păstrează spiritul „Vechii Europe”.

Potrivit acestui concept, Rusia ar trebui să devină un „continent al libertății” pentru oamenii de credințe de dreapta din întreaga lume. Kremlinul nu vede nicio contradicție cu retorica despre „denazificarea” Ucrainei, deoarece pentru Rusia „un individ de dreapta este un tradiționalist și conservator, și nu un adept al nazismului”.

Putin și anturajul său de securitate vor să prezinte Rusia ca „o Europă corectă, de dreapta, tradițională, fără parade gay și influența minorităților și a Statelor Unite”.

Pentru „utilizare internă”, Kremlinul a dezvoltat până acum conceptul „Rusia reface pământurile ai căror locuitori vor să fie ruși spiritual”. Potrivit surselor ucrainene, acesta este „ceva asemănător cu o Uniune Sovietică 2.0”.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.