Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul neagă categoric implicarea Rusiei în distrugerea barajului de pe Nipru: 'Aici este vorba despre un sabotaj deliberat al părții ucrainene'

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Kremlinul neagă categoric implicarea Rusiei în distrugerea Hidrocentralei Kahovka, susţinând că acesta este rezultatul unui sabotaj planificat de la Kiev.

'Respingem cu fermitate (acuzațiile) lor. Declarăm în mod oficial că aici este vorba despre un sabotaj deliberat al părții ucrainene, care a fost planificat și efectuat la ordinele primite de la Kiev, de la regimul de la Kiev', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, marți, comentând acuzațiile făcute de partea ucraineană cu privire la implicarea Rusiei în explozia de la Hidrocentrala Kahovka.

Potrivit lui Peskov, 'regimul de la Kiev ar trebui să poarte întreaga responsabilitate pentru toate consecințele'.

În același timp, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că unul dintre obiectivele subminării barajului Hidrocentralei Kahovka a fost încercarea de a întrerupe aprovizionarea cu apă către Crimeea.

În noaptea de marți, supapele și alte structuri de suprafață ale Hidrocentralei Kahovka au fost distruse. Acest fapt a dus la o eliberare necontrolată a apei din rezervorul Kahovka din aval de fluviul Dnipro. Nivelul apei în așezările de pe coastă crește, oamenii din casele inundate sunt evacuaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.