Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul pregătește o ceremonie fastuoasă: Putin va semna personal tratatele de aderare la Rusia a regiunilor ucrainene Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie

vladimir putin dmitri peskov

Ceremonia de semnare a tratatelor de aderare a noilor teritorii la Federația Rusă va avea loc vineri, 30 septembrie, la ora 15:00, în Marele Palat al Kremlinului, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov.

"Ceremonia de semnare a tratatelor de aderare a noilor teritorii la Federația Rusă va avea loc la Palatul Marelui Kremlin, în Sala Sfântul Gheorghe, la ora 15:00. Va fi un discurs voluminos al președintelui Putin la acest eveniment", a declarat Peskov în cadrul unui briefing, potrivit agenției Interfax.

Peskov a subliniat: "Acesta nu este discursul președintelui în fața Adunării Federale, este foarte important să nu fie confundat, este un format diferit. Discursul prezidențial va avea loc mai târziu, vă vom informa în timp util."

Potrivit lui Peskov, "în marja" ceremoniei, președintele va discuta cu șefii republicilor populare Luhansk și Donețk, precum și cu liderii regiunilor Herson și Zaporojie.

Răspunzând la întrebări, secretarul de presă prezidențial a precizat că vorbea despre semnarea acordurilor "cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri și au cerut părții ruse să facă acest lucru".

De asemenea, el a fost întrebat dacă Vladimir Putin intenționează să participe vineri seară la un miting-concert în Piața Roșie în sprijinul referendumurilor organizate în republicile din Donbas și în regiunile Herson și Zaporojie.

"Vom raporta acest lucru în timp util", a răspuns Peskov.

Străzile din centrul Moscovei vor fi blocate vineri

În seara zilei de 28 septembrie, Departamentul de Transport din Moscova a avertizat că traficul va fi blocat în centrul orașului începând cu ora 6. Restricțiile vor afecta mai multe străzi din Kitay-gorod și Zamoskvorechye.

Serviciul Federal de Gardă a avertizat că accesul la mausoleul lui Lenin din Piața Roșie și la necropola din zidul Kremlinului va fi închis pe 29 și 30 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.