Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul răspunde la cele mai nou acuzații lansate de Zelenski: 'Nu avem obiceiul de a ne împușca în picior'

vladimir putin dmitri peskov

Rusia nu are obiceiul de a se împușca în picior, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, comentând afirmațiile lui Zelenski despre "planurile" Moscovei de a lovi în infrastructura sa de transport de gaze.

"Nu avem obiceiul de a ne împușca în picior", a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit Ria Novosti.

Zelenski, vorbind pentru ZDF, a declarat că Rusia ar fi planificat lovituri asupra propriei infrastructuri de transport de gaz pentru a da vina pe Kiev. Potrivit șefului fostei republici sovietice, Moscova vrea să folosească acest lucru ca pretext pentru a dezactiva sistemul de transport de gaze al Ucrainei, tăind livrările de gaze către Europa, și pentru a forța Bruxelles-ul să pună în funcțiune Nord Stream 2.

Scurgerile de gaze la Nord Stream și Nord Stream 2 au fost descoperite în patru locuri deodată la 26 septembrie. Potrivit Nord Stream AG, accidentul este fără precedent și este imposibil să se estimeze termenul de reparații. Autoritățile germane, daneze și suedeze nu exclud că sabotajul ar fi cauza urgenței.

Președintele Vladimir Putin a subliniat că toată lumea "este foarte conștientă de beneficiarul final al acestei crime". El a calificat atacul asupra gazoductelor drept un act de terorism internațional. În opinia sa, scopul sabotajului a fost acela de a submina securitatea energetică a întregului continent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.