Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul reacţionează la ultimele declaraţii venite de la Washington

Putin presents national awards to Russia's creative professionals

Moscova consideră declaraţia SUA ce condiţionează ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei de retragerea sa din estul Ucrainei ca fiind nepotrivită şi incorectă, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters, potrivit agerpres.

''Am spus în mod repetat că Rusia nu este prezentă în teritoriul Donbass'', a declarat Peskov presei, referindu-se la o regiune din estul Ucrainei aflată sub controlul separatiştilor proruşi. ''De aceea, noi considerăm astfel de declaraţii drept nepotrivite şi incorecte'', a adăugat Peskov.

INCIDENT aerian GRAV. Avionul în care se afla ministrul Apărării rus, luat la ţintă de un F-16 NATO

Reuters aminteşte că un purtător de cuvânt al Casei Albe a afirmat marţi că sancţiunile americane împotriva Rusiei vor rămâne în vigoare până când Moscova se va retrage din estul Ucrainei.

Totodată, Moscova a avertizat că are în vedere o serie de contramăsuri ca răspuns la preconizatele noi sancţiuni americane împotriva Rusiei în legătură cu rolul său în Ucraina.

''Se presupune de la sine că principiul de bază al reacţiei este reciprocitatea'', a afirmat Peskov, adăugând: ''Fireşte, la nivelul experţilor noştri sunt formulate şi propuse diferite variante ale sancţiunilor'' ruse.

Potrivit lui Peskov, Kremlinul nu exclude posibilitatea unei întâlniri între şeful statului rus, Vladimir Putin, şi preşedintele american, Donald Trump, cu ocazia summitului G-20 care va avea loc în iulie în Germania, dar că, ''până în prezent, nu s-a convenit nimic concret''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.