Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul se radicalizează - În curând vom închide fereastra diplomației (Peskov)

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Dacă ţările occidentale continuă să expulzeze diplomaţii ruşi, Moscova nu exclude posibilitatea de a rupe relaţiile diplomatice cu acestea, a avertizat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu acordat postului de televiziune francez LCI și citat de Pravda.ru.

Vezi și: Eminența cenușie de la Kremlin o spune pe față: Ucraina va fi împărțită în mai multe state/ Vestul nu poate pricepe că pentru Rusia e un război existențial

"Există acest risc, pentru că ne confruntăm cu acțiuni ostile în fiecare zi. Expulzarea diplomaților este o decizie care închide fereastra relațiilor diplomatice", a mai spus el.

Italia, Spania și Danemarca au expulzat marți circa 70 de diplomați ruși, „arătând solidaritate” cu Germania și Franța, care expulzaseră 40 și respectiv 35 de diplomați.

Anterior, peste 40 de angajați ai Ministerului rus de Externe au fost trimiși acasă din Belgia, Țările de Jos și Irlanda. Polonia nu numai că a expulzat 45 de diplomați, susținând că sunt spioni, dar a și înghețat contul ambasadei Rusiei pe 3 martie, încălcând astfel Convenția de la Viena care reglementează relațiile diplomatice dintre țări, susține Pravda.ru.

Deși nici SUA, nici aliații săi nu au rupt oficial relațiile diplomatice cu Moscova de la începutul operațiunii din Ucraina, ei au impus o serie de sancțiuni și restricții pentru a exclude de facto Rusia din comunitatea internațională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.