Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul 'spulberă' dezvăluirile presei britanice despre piratarea telefonului lui Liz Truss: 'Există o lipsă de materiale în presa britanică'

anews.com.tr
peskov

Kremlinul consideră că relatările presei britanice despre hacking-ul telefonului fostului premier britanic Liz Truss sunt rezultatul lipsei subiectelor din presă, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

"Din păcate, există acum o lipsă de materiale în mass-media britanică care pot fi luate în serios", a spus Peskov. "Tratăm astfel de publicații ca pe o presă galbenă", a spus el, relatează Interfax.

Telefonul personal al lui Liz Truss - inclusiv mesajele private pe care le-a schimbat cu Kwasi Kwarteng - a fost piratat de agenți suspectați că lucrează pentru președintele Vladimir Putin, au dezvăluit Glen Owen și Dan Hodges de la The Mail on Sunday.

Se crede că agenții ruși au obținut acces la detalii ultrasecrete ale negocierilor cu aliați internaționali cheie, precum și la mesaje care îl criticau pe premierul de atunci Boris Johnson. Sursele au declarat că au fost descărcate mesaje cu vechime de până la un an, iar hackerul nu a fost descoperit până la campania pentru conducerea Partidului Conservator din vară.

Telefonul ei ar fi fost compromis în perioada în care Truss era ministru de externe, dar detaliile au fost ascunse de Johnson și de secretarul de cabinet Simon Case, care a ordonat trecerea chesiunii sub tăcere.

O sursă a declarat pentru ziar că telefonul a fost atât de grav compromis încât a fost plasat acum într-un seif într-o locație guvernamentală securizată. De asemenea, se crede că mesajele piratate ar fi inclus discuții extrem de sensibile cu miniștrii de externe internaționali de rang înalt despre războiul din Ucraina.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.