Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul testează reacția NATO: Bombardiere rusești Tu-95 au încercat să pătrundă în spațiul aerian olandez

bombardier B-1

Forţele aeriene daneze au interceptat două bombardiere ruseşti identificate deasupra Danemarcei şi care zburau spre zona pe care Ţările de Jos o monitorizează pentru alianţa militară NATO, au anunţat luni Forţele Aeriene Regale olandeze, citate de Reuters, conform Agerpres.

Acestea au adăugat că avioane de luptă F-16 olandeze au fost chemate în acţiune luni dimineaţă, dar bombardierele ruseşti au fost interceptate înainte să poată intra în spaţiul aerian olandez al NATO şi s-au întors.

Un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene Regale olandeze a declarat că avioanele sunt interceptate dacă nu au un cod unic de identificare, nu furnizează un plan de zbor şi dacă nu există conversaţie în ambele sensuri.

`Două avioane de vânătoare de tip F-16 au fost mobilizate, în cursul dimineţii, pentru interceptarea a două bombardiere ruse de tip Tupolev Tu-95 care se îndreptau spre spaţiul aerian olandez. Bombardierele au schimbat direcţia şi s-au îndepărtat fără incidente", a comunicat Ministerul olandez al Apărării, citat de cotidianul Le Monde.

El a mai spus că nu este rar ca avioanele ruseşti să încalce spaţiul aerian al unei ţări europene sau să se apropie de el.

Reuters nu a putut contacta imediat Ministerul danez al Apărării pentru comentarii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.