Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kubatbek Boronov este noul premier al Kârgâzstanului

Operation World
Kârgâzstan

Parlamentul Kârgâzstanului a numit miercuri un nou premier, pe Kubatbek Boronov, printr-o rezoluţie ce survine după ce predecesorul acestuia a demisionat la începutul săptămânii în urma unui scandal de corupţie, informează dpa potrivit Agerpres.

Boronov a fost înainte de aceasta adjunct al predecesorului său Muhammedkalî Abilgaziev, care şi-a anunţat demisia luni, negând în acelaşi timp orice implicare a sa în presupuse scheme de corupţie privind acordarea de frecvenţe radio de către stat. Abilgaziev a spus că demisionează pentru a evita obstrucţionarea unei anchete penale în acest caz.

Kârgâzstan, fostă republică sovietică din Asia Centrală ce se învecinează cu China, aşteaptă de la noul premier să îmbunătăţească economia naţională, sufocată de pandemia de coronavirus.

Boronov a declarat într-un discurs că prioritatea guvernului său va fi menţinerea anul acesta a scăderii Produsului Interne Brut (PIB) la nivelul de 5,3%.

"În conexiune cu pandemia de coronavirus, activitatea economică a scăzut din cauza suspendării temporare a activităţilor în mai multe sectoare ale economiei", a spus Boronov. "Scopul meu este să restabilesc economia ţării şi să previn scăderea PIB sub nivelul prevăzut de 5,3% până la sfârşitul acestui an", a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.