Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kuleba cere partenerilor să ia măsuri urgente și să impună sancțiuni asupra producătorilor ruși de drone și rachete

defenseromania.ro
drone

Ucraina va trebui să ceară explicații țărilor care nu vor să aplice sancțiuni împotriva companiilor ruse producătoare de drone și rachete cu care Federația Rusă trage asupra teritoriului ucrainean - potrivit unei declaraţii făcute de ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, informează Rador.

Oficialul a remarcat că Ucraina a transmis statelor partenere o listă cu 36 de companii din complexul militar-industrial al Federației Ruse implicate în producția de arme și a cerut impunerea de restricții împotriva acestora. Cu toate acestea, potrivit lui Kuleba, doar o mică parte dintre companii au ajuns să fie sancționate, în pofida faptului că Ucraina se confruntă în continuare cu atacuri cu drone și rachete din partea Federației Ruse, iar oamenii nu pot dormi aproape deloc din cauza alertelor de raid aerian.

"Prin urmare, să explice public cetățenilor lor, cetățenilor Ucrainei, care este problema în legătură cu aplicarea sancțiunilor împotriva unei fabrici rusești care asamblează rachete ce ucid apoi ucraineni. Va fi interesant să auzim ce interese de afaceri și interese politice sunt amenințate de sancțiunile împotriva întreprinderilor ruse care produc rachete și drone" - a menționat ministrul ucrainean de externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.